снимка pixabayБританският щам на вируса COVID-19 е засечен при една четвърт от

...
снимка pixabayБританският щам на вируса COVID-19 е засечен при една четвърт от
Коментари Харесай

Над 2 милиона французи са получили първата доза ваксина

снимка pixabay

Британският вариант на вируса COVID-19 е засечен при една четвърт от всички новозаразени във Франция.

Френското министерство на опазването на здравето съобщи в четвъртък, че 2,135 милиона души са получили първа доза ваксина против COVID-19 от началото на имунизационната акция. 535 775 души са получили втора доза. 3,2% от общото френско население е получило най-малко една доза, се споделя в известието на министерството, представено от " Ройтерс ".

Британският вариант на вируса COVID-19 е засечен при една четвърт от всички новозаразени във Франция, съобщи в четвъртък здравният министър Оливие Веран. Той също по този начин сподели, че резултатите от изследване на 17 000 позитивни теста за COVID-19 в цялата страна демонстрират, че южноафриканските и бразилските разновидности в този момент представляват 4% до 5% от всички нови случаи.

" Разпространението на тези два разновидността на френска територия не е неизбежно ", сподели той на конференция. Той също по този начин сподели, че през идващите седмици държавното управление ще реши дали би трябвало да затегне ограниченията за преодоляване на ковид.

Припомняме, че по-рано през февруари стана ясно, че 1/4 от хората във Франция, Германия и Съединени американски щати могат да откажат да се имунизират против ковид.

Близо всеки четвърти на десетима души във Франция, повече от 25% от тези в Съединени американски щати и 23% в Германия споделят, че те определено или евентуално няма да се имунизират против ковид. Това демонстрира социологическо изследване, което акцентира голямото предизвикателство пред държавните управления.

Само 11% от американците и 13% от французите се доверяват на правителството като сигурен източник на информация за имунизациите, сочи анкетата на Kantar Public от предишния месец.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР